3.9.2012

Nuorekkaalla Nurmeksella on "Kaikki inkkarit kanootissa"

Nurmeksen kaupunki on nuorekas ja nykyaikaisempi. Onnistuneet elokuvajuhlat, paluumuuttointo ja valtuustomme strategiset linjaukset seminaarissa ovat tästä osoituksena. Aktiiviväestö ja nuoret aikuiset ratkaisevat Nurmeksen kehityssuunnan. Olemme oivaltamassa oikein. Itse olen aistinut ilmassa vahvaa kehitystahtoa. Näyttää hyvältä.
Nurmeksen kaupunki haluaa lisätä vuoropuhelua nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Itse odotan innoissani sählyottelua nuorten ja päättäjien välillä PielisAreenassa tiistaina 18.9. Silloin kuulemme samalla hyvän läpileikkauksen nuortemme kuulumisista ja toiveista.
Onko Nurmeksella kaikki inkkarit kanootissa? Tämä inkkarivertaus tarkoittaa nuorten puhekielessä sitä, että ollaanko tervejärkisellä pohjalla. Kun itse olen tähystellyt, niin aika monta inkkaria olen havainnut kanootissamme. Kaupunkimme suunta ja draivi näyttävät hyviltä: olemme nuorekkaita, olemme yksituumaisia ja olemme kehitysmyönteisiä. Kaupunkiimme syntyy uusia työpaikkoja, 300 ihmistä muuttaa Nurmekseen joka vuosi, ja kaupunkimme kulttuuritarjonta on monipuolista ja laajapohjaisesti tuotettua. Esimerkiksi elokuvajuhlien drive-in -näytös oli vahva näyttö eri tahojen yhteistyöstä.
Nurmes on myös joustavampi. Joustavuuden yksi lähtökohta on itsevarmuus. Kuntien välisessä yhteistyössä tarvitaan juuri nyt joustavuutta, kun naapurien toivomukset tuntuvat välillä kohtuuttomilta. Pielisen Karjalan kuntien joustoa mitataan tällä hetkellä mm. PIKES:in asiassa ja lähestyvissä SOTE-kiemuroissa.
Nuorekasta imagoa kannattaa tukea markkinoinnilla. Markkinoinnilla voidaan ja kannattaa vahvistaa sitä mikä on jo olemassa. Markkinointi on kylvöä, mutta myynti on sadonkorjuuta. Sadonkorjuuta varten Nurmeksen kaupunki tulee arvioni mukaan uudistamaan joitakin toimintatapojaan.
Perjantaina käymme sitten Helsingissä. Haluamme kertoa ajankohtaisia myönteisiä kuulumisiamme myös valtioneuvostolle ja useille kansanedustajille. Karjalasta kajahtaakin nuorekkaan Nurmeksen särötön ääni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.