7.8.2014

Tekemisen meininkiäTämä kesä on ollut Nurmeksessa maanrakennustöiden osalta vilkkain sitten 1970-luvun rakentamisen kulta-aikojen.

Olen saanut autoilijoilta, konemiehiltä ja maanrakennusyrityksiltä paljon kiitosta tästä kaupungille.  Syynä tähän hyvään tilanteeseen ovat kaupungin mittavat infrahankkeet (Jaakkolantie, Voimatie, Kirkkokatu ja KME:n bioenergiakentän rakentaminen, sähköjohtojen siirtotyöt maan alle (PKS) ja laajakaistan rakentaminen (Pielisen verkko-osuuskunta). Myös vesihuollon uusimistöitä tehdään normaalikesää enemmän.

Vilkas kesä näkyy myös työttömyysprosentissa. Nurmeksen työttömyys (12,5 %) on maakunnan alhaisimpia. Ensi viikolla alkaa myös Porokylän päiväkodin rakentaminen, joka on kahden miljoonan euron työmaa. Nyt onkin hyvä aika toteuttaa julkisia rakennushankkeita. Myös metsäalan korkeasuhdanne jatkuu edelleen ja pyörät pyörivät ennätystahtia.

Ensi viikon työkalenterissani on minun ilokseni myös kutsu 40-vuotisjuhliin. Koneurakointi S. Kuittinen Oy täyttää 40 vuotta. Yritys on Nurmeksen kolmanneksi suurin yksityinen työnantaja työllistäen yli 80 henkilöä. Meillä on kaupungissa paljon hyviä yrittäjiä, ja Kuittisen Simo on yksi parhaista ”Primus inter pares”. Ajatellessani yritystemme tärkeyttä kaupungillemme olen liikutuksen rajamailla.

Nurmeksen satama-alueen kohentamisesta olemme saaneet myös paljon kiitosta. Väki on viihtynyt helteillä veden ääressä. Ovathan Nurmeksen pintavedet olleet tänä kesänä Suomen lämpimimpiä. Kolttosiakin on tehty, mutta rikoksen ja rangaistuksen tasapaino on säilynyt.

Meillä Nurmeksessa on tekemisen meininki. Olen ylpeä saadessani johtaa tällaista toimeliaiden ihmisten kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.