8.4.2015

Mukava puhelu



Olin aamulla saanut puhelun tuntemattomasta numerosta ollessani Nurmeksen yrittäjien Y-aamukahveilla. Soitin numeroon takaisin sitten puoli kymmenen maissa aamulla. Se olikin mukava puhelu.

Puhelimeen vastasi Jukka Relander, Suomen kirjastoseuran puheenjohtaja Helsingistä. Hänellä oli mukavia uutisia meille nurmeslaisille. Hän kertoi seuraavaa: Maailman paras kirjastokunta on Nurmes. Nurmeksessa oli viime vuonna 25,4 lainaa ja 15 käyntiä asukasta kohti. Suomen kirjastoseura julkisti Nurmeksen siis maailman parhaaksi kirjastokunnaksi. Kriteerinä oli, missä kunnassa on eniten lainauksia ja käyntejä asukasta kohden vuonna 2014. Siis lainaus/asukas + käynnit/asukas = voittaja. Nurmes oli ykkönen luvulla 40,35. 

Suomessa käytetään eniten kirjastoja maailmassa, joten tällä kriteerillä Suomen kirjastoseura päätteli, että maailman paras kirjastokuntakin on Suomessa.

Välitin tiedon heti meidän sivistysjohtajalle ja sivistyslautakunnan puheenjohtajalle. Jaettu ilo on paras ilo. Onnistumisen organisoiminen on jokaisen johtajan toive.

Nurmeksen kirjasto on hyvä, ja kokonaisuus eli Nurmes-talo toimii kirjaston ohella varsinaisena kulttuurin kehtona museoineen, taidenäyttelyineen, konsertteineen, elokuvineen ja musiikinopetuksineen. Me nurmeslaiset olemmekin ahkeria kirjastossa kävijöitä ja lainaajia. Lukeminen laajentaa oma ajattelua ja kokemuspiiriä. Kirjasto kuuluu Nurmeksessa sivistystoimeen. Tärkeä osa kirjastopalvelua on myös kirjastoauto.

Illalla alkanut hyvien uutisten aalto sai siis jatkoa myös aamulla. Eilen illallahan Nurmeksen kaupunginhallitus teki historiallisen päätöksen antaa tulospalkkion henkilöstölle viime vuoden hyvästä työstä kaupunkimme 40-vuotisjuhlavuonna.

Työpäiväni jatkuu tästä eteenpäin kansainvälisen lions-nuorisoleirin järjestelyjen tiimoilta. Yhteensä 35 nuorta 17 eri maasta saapuu Nurmekseen leirille 1.-11.8.2015. Tämä on samalla oiva tilaisuus antaa kaupungistamme hyvä kuva maailman tulevaisuuden toivoille. Minun tehtäväni on johtaa leiriä, ja juuri nyt on ajankohtaista valita kullekin nuorelle sopiva isäntäperhe täältä Itä-Suomesta. Ennen leiriähän nuoret ovat täällä Suomessa isäntäperheissä 2-3 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.