1.11.2012

Kusti polkee

Vanhaan hyvään aikaan oli tapana sanoa, että ”posti kulkee ja kusti polkee”. Nyt meillä Nurmeksessa on hiekkaa postipojan rattaissa. On hämmästyttävää, miten postiasia voi mennä solmuun muutamassa päivässä. Koko yhteisömme nitisee ja kitisee liitoksistaan tässä asiassa.
Pelkästään maanantain ja tiistain aikana olen saanut kuntalaisilta, yhdistyksiltä ja yrittäjiltä yli 20 yhteydenottoa asiaan liittyen. Sosiaalisessa mediassa keskustelu on ollut vilkasta. Ensimmäistä kertaa työurallani kirjoitin mediaan, jotta asia ei ylikuumenisi. Kutsuin koolle neuvottelun.
Meidän tapauksessa näyttää menneen monia asia pieleen: tietoa on salattu, on tehty inhimillisiä virheitä, paikallisia ei ole kuultu ja on oltu ylimielisiä. Tällainen peli ei vetele nyt eikä jatkossakaan. Meidän on päästävä tällaisesta eroon Nurmeksessa. Kerta kaikkiaan. Omalle yhteisölle ei voi laskea luikuria.
Myrskyn silmässä ovat juuri nyt Itella ja paikallinen toimija Jukolan Osuuskauppa. On aika raivata tie auki ja puhdistaa ilmaa kertomalla totuus ja vain totuus. ”Maailma on muuttunut eskoseni.” Nykymaailma on avoin sosiaalisen median ansiosta. Pienestäkin epätäsmällisyydestä viestinnässä jää helposti kiinni. Sosiaalinen yhteisö osaa rakentaa tietoja yhdistelemällä aikajanan, joka pitää paikkansa. Yhdenkään yksittäisen ihmisen tai organisaation muisti tai tiedonkäsittelykapasiteetti ei pysty vastaavaan.
Tiedotkaan eivät ole olleet ajan tasalla Itellassa. Kun tänään keskustelin puhelimessa Itellan johtaja Kirsi Laakson kanssa, niin paljastui että Itellan tiedoissa oli monta asiaa pielessä Nurmeksen osalta. Itellan postipalveluverkoston muutossuunnitelmat ovat perustuneet vääriin tietoihin mm. yritysten, asukkaiden ja palvelutapahtumien määrän ja suuntautumisen osalta. Myönteistä oli se, että Laakso lupasi ottaa koko asian uuteen tarkasteluun puhtaalta pöydältä. Ryhdikästä toimintaa.
Uskon postin kulkevan tulevaisuudessa niin, että postikonttori sijaitsee Nurmeksen keskustassa. Tämä tuntuu nyt olevan meidän yhteisön tahtotila. On hienoa, että Itella ja Jukola ovat mukana hakemassa ratkaisua asiaan. Tervetuloa mukaan joukkoon tummaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.