23.11.2012

Nurmes nyt

Välillä tekee hyvää pysähtyä miettimään missä mennään. Tällä hetkellä näyttää siltä, että …
Nurmes on myös yritysmyönteinen ja yhteistyökykyinen 8300 asukkaan kaupunki. Yritysmyönteisyydestä saamme paljon tunnustusta myös naapurikunnista. Yhteistyökykyisyys on puolestaan muuttuvassa kuntakentässä asia, jota myös valtio arvostaa.
Asukkaat sitä vastoin arvostavat mutkatonta päätöksentekoa ja toimivia palveluja. Nuorekkuus vetoaa erityisesti nuoriin aikuisiin, jotka ratkaisevat kaupungin tulevaisuuden. Nurmes tarjoaa asumiseen kaikki vaihtoehdot. Tällä hetkellä erityisen suosittuja ovat kaikki omakotitalot maaseudulla. Viime aikojen uusi ilmiö on kiihtyvä paluumuutto takaisin ”sydänjuurille”. Nurmekseen muuttaakin joka vuosi noin 350 uutta asukasta.
Nurmeksen logistinen sijainti on hyvä Itä-Suomessa. Nurmes on Pielisen Karjalan henkinen ja toiminnallinen keskus. Nurmeksella on hyvää yhteistyötä ja toimivia palvelurakenteita naapurikuntiensa eli Valtimon, Juuan ja Lieksan kanssa. Kuntayhteistyössä Nurmes pärjää reiluudella ja terveellä itsetunnolla. Itsetunnon puute näkyy juuri nyt Suomen kuntakentässä käpertymisenä, ärhentelynä tai ylimielisyytenä naapurikuntia kohtaan.
Nurmeksen kaupungin dynamiikka ja hallitustyöskentely on kehittynyt viime kuukausina hyvin. Uskon kaupunginjohtajasopimuksen olevan tähän yksi syy. Se on selkeyttänyt pelisääntöjä monilta osin. Nurmeksen henki on hyvä. Tämä kumpuaa vahvasta itseluottamuksesta, kulttuuripohjasta ja terveestä yrittäjyydestä. Kaupungin päättäjät vaalivat tätä hyvää henkeä tekemällä työnsä joka päivä mahdollisimman hyvin. Meillä on hyvä joukkue.
Nurmekseen on syntynyt hyvin uusia työpaikkoja viime vuosina. Tämä on vienyt kaupunkimme kehitystä tasaisen vahvasti eteenpäin. Uudet työpaikat ovat paras tae kaupungin talouspohjan pitävyydessä. Jos talous ei ole kunnossa, niin häntä alkaa heiluttaa koiraa.
Oma-aloitteisuus ja hyvä valmistautuminen ovat valtteja muuttuvassa maailmassa. Muutoin ollaan aina osa jonkun muun suunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.