13.3.2013

"LUU-5" ja täystyrmäys

Olin hiihtolomilla viime viikolla. Majailtiin vaimon kanssa Sodankylässä ystäväperheen luona. Lomalla on voimaannuttava vaikutus. Kotimatkalla koukkasimme Kuusamon kautta toisen ystäväperheen luokse, ja kävimme myös hiihtämässä ja polskimassa tropiikissa. Altaassa tosin kauhoi vastaan Kuohatin mies, joten maailma on kyllä aika pieni.
Lomalla ollessa myös aistit virkistyvät ja sitä tekee tarkkoja havaintoja. Kerronpa esimerkin: bongasimme näet Sodankylän taajamassa legendaarisen ”luuvitosen” eli poliisiauton, jonka rekisterinumero oli LUU-5. Olin luullut koko jutun olevan urbaanilegendaa, mutta nyt olen nähnyt sen omin silmin.
Koin myös lomalla täystyrmäyksen. Sitä ei minulle tehnyt LUU-5, vaan sodankylän mies Kommattivaaran vaativilla laduilla. Hiihdin itseni sippiin luistelusuksilla. Kolme puolentoista kilometrin pitkää nousua olivat minulle liikaa. Kun sitten vaisuna raahauduin takaisin autolle, niin erehdyin kyselemään lapin miehen hiihtotaustoja. Oli kuulemma hiihtänyt parhaana talvena 4300 kilometriä. Että silleen!
Hiihtolomalla pelasimme myös rautatiepeliä. Paris Connection on vuoden 2012 lautapeli. Pelissä rakennellaan Ranskaan rautateitä ja voittaja on se, jonka rautatieosakkeiden yhteisarvo on pelin lopussa korkein. Vaimoni Kristiina oli pelissä petollisen hyvä. Naisen logiikka on monimutkaista ja keinot sangen moninaiset. Lomalla minulle riitti kulttuuripläjäyksenä Bond-leffa telkkarista katsottuna. Salaisen agentin työ on vaativaa, mutta sangen mielenkiintoista.
Hiihtoloman lopuksi kokkailin perheelle ja vanhemmillemme herkullisia villisikaribsejä. Olinhan ampunut possun parisen viikkoa sitten täyden kuun valossa Virosta. Possu paloiteltiin kirveellä sopiviin paloihin. Päälle sinappihunajakuorrutus. Lihat luineen pellille. Joukkoon omenalohkoja, paprikasiivuja ja pari isoa punasipulia lohkoina. Olipas hyvää ja pelti tyhjenikin ennätysvauhtia.
Loman jälkeen työ sujuu taas. Keskittymiskyky on hyvä, fokus on selvä ja pikkuasiat eivät harmita. Isot maalit ovat kirkkaana mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.