28.3.2013

Kaupungintalon kuulumisia


Kirjoitan tätä blogia kiirastorstaina eli kellokeskiviikon jälkeisenä päivänä. Nyt on tullut vuosi täyteen kaupunginjohtajan tehtävässä ja tämä on jo 50. blogini. Siis melkein kerran viikossa on ”lastuja lentänyt”.
Kerron tällä kertaa kuulumisia Nurmeksen kaupungintalon seinien sisäpuolelta. Meidän kaksi pitkäaikaista työntekijäämme eli Sirpa ja Anja jäivät viime viikolla vuosilomalle ja sen jälkeen hyvin ansaitulle eläkkeelle. Heidän mukanaan meiltä poistuu 60 vuotta kunta-alan kokemusta. Olemme jo aloittaneet uuden johdon sihteerin rekrytoinnin. Samalla kehitämme kaupungintalon ja kaupungin johtoryhmän työtapoja. Uskon, että painotamme valinnassa kunta-alan kokemusta ja tuoreita näkemyksiä kuntakonsernin toiminnan kehittämisestä ja markkinoinnista.

Kaupungintalon remontin suunnittelu on myös käynnistynyt. Aikomuksemme on korjata kaupungintalo perusteellisesti vuosina 2014 -2015. Remontin ajaksi joudumme muuttamaan komentopaikan toisaalle evakkoon noin puoleksitoista vuodeksi. Vaihtoehtojen kartoitus on jo käynnissä. Iso työmäärä muutoissa tulee mm. arkiston siirrosta: kaksi hyllykilometriä mappeja on varsin suuri urakka. Nurmeksen kaupungintalo on paraatipaikalla ja suojelurakennus, joten remontointi pitää tehdä hyvin ja sen pitää myös onnistua.
Kaupungintalon toimintaan tuo myös muutoksia Nurmeksen kaupungin uusi strategia, joka valmistuu toukokuussa. Viestintää ja markkinointia tehostetaan. Konsernijohtamista jämäköitetään. Tehdään isompia asioita yhdessä hallintokuntien kanssa. Esimerkkinä tällaisesta on vaikkapa vapaa-ajan asuntomessut tai hyvä yhteydenpito loma-asukkaisiin.

Olennaisena osana kaupungintaloa pidän myös valtuuston ja kaupunginhallituksen huoneiden henkeä. Nurmeksen henki on ollut viime vuosina hyvä ja yksituumainen. Aivan viime viikkoina olen havainnut pientä muutosta poliittisempaan suuntaan, mutta uskon sen johtuvan valtakunnanpolitiikan tilanteesta eli kuntarakenne- ja sote-uudistuksesta. Tämä muutos ei ole pahasta, koska meillä pitää olla paljon lonkeroita ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.