4.6.2013

Positiivista virtaa Nurmeksen yrittäjissä

Nurmeksen kaupungin ja Nurmeksen yrittäjien välinen yhteistyö on syventynyt ja monipuolistunut kevään aikana. Yhteistyötä on tehty mm. tapahtumakalenterin ja messujen osalta. Tiedon kulku on tiivistä ja tiheää. Miltei viikoittain kaupunki ja yrittäjäyhdistys ovat puheissa keskenään. Puhe on suoraa ja toista osapuolta arvostavaa. Asenne on kohdallaan.
Asenne ratkaisee näet aina: Nurmeksen yrittäjissä on juuri nyt kosolti positiivista virtaa. Ella on puheenjohtajana pannut tuulemaan ja esimerkiksi uudet nettisivut blogeineen on avattu. Olen aidosti ylpeä siitä, että kaupungissamme on aktiivinen yrittäjäyhdistys. Yrittäjät ovat mm. luoneet positiivista painetta kaupungin toimintatapojen uudistamiseen esimerkiksi päätösten vaikutuksia arvioitaessa.
Nurmeksen kaupunki tarvitsee yrittäjiä kumppanina monella tapaa. Yrittäjät ovat osa kaupungin palvelutuotantoa. Yrityksiin syntyy uusia työpaikkoja. Itse asiassa Nurmeksen vahvuus on positiivinen yritysilmapiiri, joka kumpuaa sivistyksestä ja kauppalan kauppiashengestä. Suomen eri paikkakunnilla on suuriakin eroja tämän hengen osalta. Viime vuosikymmenten menestyjiä ovat olleet juuri ne paikkakunnat, joiden elinkeinoelämä on kyennyt uusiutumaan ja moni-alaistumaan teollisuuden rakennemuutoksessa. Hyvä lisätiedon lähde tässä asiassa on esimerkiksi Raimo Havuselan väitöskirja: ”Kulttuuri – yrittäjyyden kehto”. Kaksi päällisin puolin samannäköistä naapurikuntaa voivat olla pinnan alle katsomisen jälkeen hyvin erilaisilla kehitysurilla.

Nurmeksen suunta on kääntynyt viimeisten vuosien aikana monilta osin kohti parempaa. Ilmapiirimme on reipastunut. Yritysten suunnalta kuuluu hyvää. Syntyvyys on kasvussa J. Saan omassa työssäni seurata aitiopaikalta kaupunkimme menestystarinoita. Välittäminen, kuuntelu ja toiminta ovat työtapojani. Tällä hetkellä meidän kaikkien energia suuntautuu oikein. Emme tuhlaa sitä keskinäisiin kahnauksiin, vaan yhteisen potin kasvattamiseen. Ensinhän kakku on leivottava, vasta sen jälkeen sitä voi jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.