26.6.2013

Rakentamisen ääniä

Rakentaminen on elinvoimaisen kunnan ja kaupungin tunnusmerkki. Nurmeksen kesästä kuuluu rakentamisen ääniä. Se on hyvä asia.
Raskaskonehallin ja Porokylän Leipomon rakennustyöt ovat käynnissä ja näkyvät katukuvassa. Myös suunnittelijoiden kynät suhisevat: Porokylän ryhmäperhepäiväkodin suunnittelu on saatu valmiiksi ja kohde lähtee seuraavaksi urakkalaskentaan. Seuraava suunnittelutyö on kaupungintalon remontin suunnittelu.
Känkkäälän uuden teollisuusalueen suunnittelu ja luvitus etenevät aikataulussaan. KME Oy on ensimmäisenä yrityksenä saanut suunnittelutarveratkaisunsa. Biohiiltämön ja KME:n tontin vuokrauksista on päätetty yksimielisesti. Alueen liikenneselvitystä tehdään.
Nurmeksen kaupungin talotekniikka ahkeroi erityisesti kesällä, kun käyttäjät ovat kesälaitumilla. Työn alla on Hannikaisen päiväkodin korjaukset ja pihatyöt sekä Kirkkokadun koulun sisäilmakorjaukset. Talotekniikka tekee paljon myös hyvää näkymätöntä työtä meidän kaikkien muiden työolojen hyväksi.
Asfaltointitöitä tehdään puolestaan Hyvärilän suunnalla. Kevyen liikenteen väylä ja liikuntahallin piha sekä Hyvärilän nuorisokeskuksen sisääntulotie saavat asfaltin. Meijerin pihalta on rakennettu uusi katu Kynsiniemenkadulle. Myös Välitie kunnostetaan syksyllä.
Mikonniemen suunnalla ja Pielisen rannalla jätevesiputki siirrettiin kuivalle maalle. Työmaa sujui nopeasti ja vaivattomasti. Nurmeksen rautatieaseman liepeillä usea rakennus on jo vaihtanut omistajaa tai kauppoja tehdään lähiaikoina lisää. Uudet omistajat kunnostavat rakennuksiaan, kuten Klippelin suku.
Rakentaminen kuuluu kesään. Kun kirjoitan tätä blogia aamutuimaan, niin avoimesta kaupungintalon työhuoneeni ikkunasta kuuluu vasaran pauketta puu-Nurmeksesta. Naapurissa sijaitsevaa puutaloa kunnostetaan ja toisella puolella kaupungintaloa rakennetaan uutta puutaloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.