31.3.2014

Kaupunginjohtajan yksi työpäiväToisinaan ihmiset kyselevät minulta, mitä kaupunginjohtajan työpäivään kuuluu. Kaikki päivät ovat erilaisia. Kerronpa teille esimerkin viime perjantailta.

Tulen toimistolle klo 7.20 aamulla. Käyn läpi yön sähköpostit. Niitä on viisi kappaletta. Eräs Nurmekseen investoiva yritys kysyy minulta vinkkejä hyvistä rakennuttajakonsulteista. Vastaan ja lähetän yhteystietoja sekä kommenttejani konsultin valintaan liittyen.

Seuraavaksi käyn vielä läpi ensi maanantain kaupunginhallituksen listaa. Perehdyn lisää asioihin. ELY:n vyöhykkeinen seutulippuehdotus ihmetyttää minua. Mistähän Vuokon mummo tietää, kuinka monen vyöhykkeen lippu tarvitaan, kun tullaan linja-autolla asioille Nurmekseen?

Kello 9 pidämme kaupunginkamreerin kanssa tiedotustilaisuuden vuoden 2013 tilinpäätöksestä. Nostamme esille joitakin asioita. Kaikkinensa tilinpäätös vastaa budjettia ja kustannukset ovat hyvin kurissa. Toimittajat ovat ystävällisiä.

Kirjoitan pöytäkirjan ajoharjoitteluratasäätiön hallituksen eilisestä kokouksesta, jossa käsittelimme tilinpäätöksen. Seuraavaksi tilinpäätös lähtee säätiörekisteriin patentti- ja rekisterihallitukseen.

Seuraavaksi hyväksyn laskuja rondossa ja kokouspalkkioita populuksessa. Yksi lasku on juntturassa, ja järjestelmä ei suostu mitenkään sitä hyväksymään. Sitten vilkaisen päivän sanomalehdet ja nettiuutiset. Minulla on tapana silmäillä uutiset joka päivä. Tässä ammatissa pitää tietää, mitä ympärillä tapahtuu. Lukunopeus on eräs valttini. Käytän näet lukutekniikkaa, joka perustuu katsomiseen rivin keskelle.

Aamupäivän lopuksi lähetän sähköpostilla tonttitarjouksen eräälle yritykselle. Tarjoan kaupungin nimissä kolmea eri vaihtoehtoa ja ne kaikki ovat kooltaan n. 3000 neliötä. Tarjouksen on valmistellut meidän maankäyttöpäällikkömme. Kyseessä olisi noin 2 miljoonan euron investointi, joten toivon, että pääsemme asiassa eteenpäin.

Kello 12 käyn lounaalla Nurmeksen asemalla ravintola ”Kanelissa”. Lounaan jälkeen kokoan ja tulostan edunvalvontamateriaalia maakuntahallituksen ministeriö- ja keskusvirastokierrokselle. Asia koskee puutavaran lastaus- ja purkupaikkaa Känkkäälässä. Oikoluen aiheeseen liittyvän SITO Oy:n tekemän konsulttisuunnitelman ja kommentoin suunnitelmaa.

Katson kaupunginsihteerin kanssa erästä riita-asiaa. Päädymme sopuratkaisun hakemiseen vastapuolen kanssa. Laiha sopu on aina parempi kuin lihava riita.

Sitten aloitan luku-urakan: Perehdyn Salon seudun monikuntaliitoksen selvitykseen ja sopimukseen. Tekstiä on 95 sivua. Erityisesti katson sitä, miten tietoja on vertailtu eri kuntien välillä, miten uutta kuntaa on kuvattu ja mitä on sovittu porkkanarahojen käytöstä. Ihmettelen sitä, miten lähellä fyysisesti eri kunnat ovat toisiaan Etelä-Suomessa. Palveluja voidaan siellä toteuttaa eri tavoin. Saan muutamia ideoita ja malleja ajatellen myös Pielisen Karjalan kuntarakenneselvitystä.

Päätän työpäiväni jo kello 15.35. Viikonloppu näet alkaa. Suuntaan metsätöihin Iisalmeen ja Lapinlahdelle. Tämä kevät onkin ollut ihanteellinen metsätöiden kannalta, koska lunta on vähän ja kelit ovat kuivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.