10.4.2012

Liikuntahalli, kaukopartiomies ja elokuvajuhlat

Nurmekseen valmistuu uusi upea liikuntahalli keskikesällä. Kannustankin meitä kaikkia ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumia liikuntahallissa. Näin uusi halli saa käyttäjiä ja kaupunki maksajia hallin ylläpitoon. Nurmeksessa on jo noin 750 vieraspetipaikkaa ja pian siis iso liikuntahalli. Meillä on siis jatkossa kaikki valmiudet järjestää isoja tapahtumia ja kokouksia.
Olen lukenut elämäni aikana varmaan 50 kaukopartiokirjaa, mutta harvoin olen ollut niin innoissaan kuin nyt. Mannerheim-ristin ritari ”Vili” Suokkaan elämästä kertova kaukopartiomies – elokuva aiotaan näet kuvata Nurmeksessa vuoden päästä. Tapasin elokuvan tuottajan Asko Apajalahden ja ohjaaja Kai Lehtisen Nurmeksessa viime viikolla. Toivon hankkeen toteutuvan. Tunnen Suokkaan tarinan ja myös sen lopun entuudestaan. Vakuutuin asiasta lopullisesti kun kuulin Lehtisen Kaitsun tulkinnan Petter Sairasen käsikirjoituksesta: elokuva kertoo seitsemän nuoren miehen selviytymisestä omassa elämässään omana aikanaan.
Syyskuun alussa pidetään Nurmeksen kolmannet elokuvajuhlat. Juhlien teemana on ”pohjoinen ulottuvuus”. Pankaamme siis jo nyt kalentereihin päivät 31.8.–2.9.2012. Juhlilla jatkuu myös viimevuotinen paluumuutto-teema. YLE julkaisee televisiosarjan ensi talvena. Sen parempaa mainosta Pohjois-Karjalalle ei juuri voi toivoa. Juhlien puitteet paranevat uuden liikuntahallin myötä: nyt eivät enää yöpakkaset pane juhlijoita.
Kulttuurin arvo on suuri paikkakunnan olemassaolossa ja kehityksessä. Joskus tämä unohtuu meiltä kiivaassa paikallisessa keskustelussa. Jokainen meistä on myös kulttuurin kuluttaja. Omilla valinnoillamme voimme tukea monipuolisen kulttuurin tarjontaa ja säilymistä Nurmeksessa. Kulttuurista maksaminen on sitä paitsi kaikkein ekologisinta kuluttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.