23.4.2012

Palvelun tielle

Pielisen Karjalassa on auki merkittävä johtajapesti. Kyseessä on PIKES:in eli Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtajan tehtävä. Paikka kiinnosti hakijoita: saimme tehtävään yhteensä 22 hakemusta. PIKES:in vahvuus on käytännönläheisessä yritysneuvonnassa ja kyvyssä saada mittavaa kehittämisrahoitusta Pielisen Karjalaan.
Tiedämme, että kaikki tärkeät rekrytoinnit ovat tulosprosesseja. Kysymys ei ole vain paikan täyttämisestä, vaan pitemmästä prosessista, joka auttaa myös valittua ihmistä puntaroimaan tarkasti omaa motivaatiotaan ja valmistautumaan johtamistehtävään. Kysymys on myös organisaation luottamuksesta uuteen johtajaan.
Johtaminen on kovaa ja yksinäistä työtä. Monta kertaa siinä joutuu olemaan yksin oikeassa kun kaikki muut ovat eksyksissä tai vailla näkemystä. Johtaminen on antamista, ei ottamista. Johtaja voi lähteä joko palvelun tielle tai egon tielle. Palvelun tielle lähtenyt johtaja valmentaa tiimistään vahvan ja antaa itsestään ulospäin paljon energiaa. Egon tielle lähtenyt johtaja käpertyy, kerää tietoa, määräilee eikä kykene innostamaan joukkojaan. Näiden kahden tien välistä eroa on alkupäivien risteyskohdassa vaikea havaita. Miltei aina omalla mukavuusalueella toimittaessa ajaudutaan egon tielle. Se on tuhon tie organisaation kannalta.
Olipa kysymys mistä johtajan pestistä tahansa, niin pätevyysvaatimukset voidaan jakaa substanssiosaamiseen ja bisnesosaamiseen. Substanssiosaaminen tarkoittaa työpaikan toimialan tuntemista. PIKES:in tapauksessa se tarkoittaa yritysneuvontaa, hankekehittämistä ja edunvalvontaa. Bisnesosaaminen tarkoittaa esimerkiksi johtamisosaamista, kielitaitoa ja muutosjohtamista. PIKES:ssä bisnesosaaminen liittyy kuntakentän tuntemukseen ja hyvään sidosryhmätyöhön.
Toimitusjohtajan valinta on osakeyhtiön hallituksen tärkein tehtävä. Nyt PIKES:in hallitus on tämän edessä. Uskon, että hakijajoukosta löytyy uusi toimitusjohtaja. Näin saamme Pielisen Karjalaan uuden kovan luokan ykköspelaajan.
Ammattilaisia haetaan muutoinkin juuri nyt: Nurmeksen kaupungilla on tällä hetkellä myös 10 työpaikkaa auki kuntarekryssä. Kannattaa käydä katsomassa näitä työpaikkoja (haemme mm. opettajia, psykologia, sairaanhoitajaa, lähihoitajaa). Tervetuloa töihin Nurmekseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.