8.5.2012

Terveelliset työtilat

Sisäilmaongelmat piinaavat Suomen kuntia. Nyt maksetaan laskua laiminlyödystä kunnossapidosta kuntien ja kuntayhtymien omistamissa rakennuksissa. Nurmeksen kaupunkikaan ei ole välttynyt näiltä ongelmilta.
Se mikä on hämmästyttävää myös uusissa ja juuri peruskorjatuissakin rakennuksissa on tullut esiin terveysriskejä. Rakennuksen tila ei ole koskaan stabiili, vaan siihen vaikuttaa esimerkiksi erittäin paljon ilmastoinnin säädöt. Peruskorjauksen jälkeen rakennuksen tilan vakiintuminen kestää muutamia vuosia. Korjausurakoiden loppusiivouksiin pitää oman käsitykseni mukaan varata riittävästi aikaa.
Kunnat joutuvat tarkastelemaan rakennusten pitoa ja käyttöä uudesta näkökulmasta myös siksi, että useiden rakennusten poistoajat lyhenevät 30 vuodesta 20 vuoteen. Tämä muuttaa ajattelutapaa: meillä ei ole varaa pitää huonoja tiloja.
Työnantajan tulee suhtautua näihin ongelmiin vakavasti, ja vastaavasti työntekijöiden asiafaktoihin pohjautuen. Ei ole hyvä etiketin mukaista kommentoida asioita tai arvailla niiden syitä ennen kuin niitä on yritetty ratkoa yhdessä. Uskon henkilökohtaisesti, että sisäilmaongelmat saadaan selätettyä Nurmeksen kaupungissa. Olemme tehneet yhdessä oikeita toimia, ja niitä jatketaan päättäväisesti. Terveelliset työtilat ovat meidän kaikkien oikeus.
Ja lopuksi vielä positiivisia uutisia: Nurmeksen kaupungin väkiluku kasvoi tänä vuonna tammi-maaliskuussa 17 henkilöllä. Tätä ei ole tapahtunut yli kymmeneen vuoteen. Vastaavana ajankohtana esimerkiksi Joensuun väkiluvun kasvu oli 7. Nurmeksessa on imua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.